|
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
|
Cantitate si calitate la pret scazut .
PCTOOLS
Calculatorul va da batai de cap ?
Sunati chiar acuma la 0742866512
Nu aveti timp īn timpul saptamānii ?
Avem disponibilitate chiar si in week end.
Intrebari legate de serviciile oferite.
I: Care este programul de lucru ?
R: Programul de lucru este flexibil. Īn princiupiu raspundem la solicitari zilnic
īntre orele 7:30 si 20:00 iar solutionarea problemelor de luni pāna joi inclusiv
dupa ora 12:00 PM iar in rest (vineri, sāmbata, duminica in intervalul 7:30-
20:00.
I: Cu ce ne diferentiem de alte firme īn domeniu ?
Raspunsuri:
1. Flexibilitate completa in functie de necesitatile clientului;
2. Standarde de calitate de nivel central european. Nu lucram cu aparatura
denumita īn mod generic gunoi electronic.;
3. Atestare profesionala in domeniu recunoscuta de liderul mondial CISCO.
4. Peste 20 de ani de experienta IT.
5. Cunostinte avansate Linux.
6. Cunostinte avansate managementul sistemului de productie ceea ce a
condus la posibilitatea realizarii compromisului intre inalta calitate si pret
(premiera in Romania). Lipsa cheltuielilor inutile (sedii costisitoare reclame TV,
etc) care toate ar fi suportate pe cheltuiala dumneavoastra. Imaginea firmelor
mari este suportata financiar de clienti prin preturile ridicate sau calitatea
indoielnica a serviciilor sau de cele mai multe ori amandoua deficientele
evident in defavoarea dumneavoastra.
Intrebari legate de probleme informatice.
I: Cum configurez un calculator sau un sitem de calcul ?
R: Nu incercati sa configurati singur un computer ! Datorita multitudinii de gunoaie electronice si de furnizori indoielnici prezenti in Romania aveti sanse foarte mari sa aruncati banii cumparand deseuri. Acesta este un demers deosebit de dificil chiar si pentru cei cu experienta sutelor de configuratii. Pe langa toate acestea o serie de calcule tehnico-economice conduc la o adevarata performanta usor observabila. Nu achizitionati unitati centrale gata facute īn afara brandurilor de renume care sunt foarte scumpe si pentru care nu exista suport tehnic in localitate ! De regula unitatile centrale gata facute au componente esentiale indoielnice (surse ATX fara protectii astfel incat la prima pana de curent riscati sa pierdeti totul fara sa fiti acoperiti de garantie si multe alte deficiente). Consultanta se specialitate va scuteste de o serie de neajunsuri si de irosirea banilor.
I: Care sunt principalele amenintari informatice ?
R: Virusii de calculator sunt creati si trimisi intentionat de catre atacatori. Un virus este atasat la mici bucati de cod de calculator, software sau documente. Virusul actioneaza atunci cand software-ul este rulat pe un calculator. Daca virusul se raspandeste si la alte calculatoare, acele calculatoare ar putea continua la randul lor la raspandirea virusului.
Unii virusi pot fi extrem de periculosi. Cel mai periculos si daunator virus este folosit pentru inregistrarea informatiilor tastate.
Un vierme (worm) este un program cu auto-replicare care este daunator pentru retele. Un vierme foloseste reteaua pentru a-si multiplica codul pe calculatoarele din retea, de cele mai multe ori fara nici o interventie din partea utilizatorului. Acesta este diferit de un virus pentru ca un vierme nu are nevoie sa se anexeze la un program pentru a infecta un host. Chiar daca viermele nu dauneaza datelor sau aplicatiilor de pe host, el este daunator pentru retele deoarece consuma latimea de banda.
Un troian (Trojan) este teoretic un vierme. Troianul nu este nevoie sa fie atasat la alte componente software. In schimb, o amenintare de tip troian este ascunsa intr-un software care pare ca face un lucru si de fapt face altul. Troienii sunt adesea deghizati in software-uri utile.
Adware-ul este un software ce afiseaza publicitate pe calculatorul dumneavoastra. Adware-ul este in general distribuit cu programele descarcate de pe Internet. Cel mai adesea, adware-ul este afisat intr-o fereastra pop-up. Ferestrele pop-up cu adware sunt uneori dificil de controlat si deschid ferestre noi mai repede decat utilizatorul le poate inchide.
Grayware-ul sau malware-ul este un fisier sau un program, altul decat un virus, care este potential daunator. Multe atacuri grayware sunt atacuri de tip phishing ce incearca sa convinga cititorul sa ofere atacatorului acces la informatii personale fara ca acesta sa stie. Pe masura ce completati un formular online, datele sunt trimise la atacator. Grayware-ul poate fi inlaturat folosind unelte de inlaturare spyware si adware.
Spyware-ul, un tip de grayware, este similar cu adware-ul. Acesta este distribuit fara interventia si cunostinta utilizatorului. Odata instalat, spyware-ul monitorizeaza activitatea calculatorului. Spyware-ul transmite apoi aceasta informatie organizatiei responsabile de lansarea spyware-ului.
Phishing-ul este o forma de inginerie sociala unde atacatorul pretinde sa reprezinte o organizatie externa legitima, ca de exemplu o banca. O potentiala victima este contactata prin e-mail. Atacatorul este posibil sa ceara sa verifice informatii, ca de exemplu parola sau username-ul, pentru a preveni presupuse consecinte teribile ce pot aparea.
I: Ce masuri de urgenta sunt necesare in cazul unui atac informatic ?
R: In cazurul unui atac informatic cea mai buna solutie este urmatoarea procedura: deconectati unitatea centrala de la retea si opriti fotat computerul (shut down fortat) sau īntreruperea alimentarii (scoaterea bateriei la laptop). Multi virusi produc pagube la restart. Nu incercati restart sau restart fortat (cu ctrl-alt-del sau butonul reset) in aceste cazuri ! Atacurile informatice pot produce pagube iremediabile precum si pierderea unor date confidentiale importante (coduri PIN, conturi bancare etc). Dupa oprirea fortata in urma unui atac informatic anuntati tehnicianul (nu incercati sa remediati singuri sau sa mai porniti fortat intrucat ne puteti pune in imposibilitatea de a va ajuta). Mai mult ca sigur este necesara salvarea datelor si formatarea hardului in conditii speciale pentru a neutraliza īn siguranta atacul informatic (stergerea codurilor de virusi din MBR care nu dispar prin formatare obisnuita etc).
I: Ce reguli trebuie respectate pentru protectia echipamentelor hardware ?
R: Achzitia echipamentelor hardware numai in urma consultarilor de specialitate. Piata este plina de deseuri electronice iar fara o experienta importanta chiar si pentru cei mai pregatiti specialisti īn domeniu este dificil acest lucru. Cea mai buna garantie o da componenta buna care nu se defecteaza cu usurinta.
Verificarea conditiilor de functionare periodica (macar o data pe an) a impamantarii, umiditatii parametrilor electrici ai alimentarii cu energie electrica etc.
Oprirea urgenta a computerului si anuntarea tehnicianului īn urmatoarele cazuri:
- la pornire computerul emite o serie de bipuri sonore (mai mult ca sigur ca aveti o componenta arsa pe placa de baza);
- dupa o avarie importanta īn reteaua 220V (fulgere, traznete, supratensiuni etc). Incercarea de rezolvare fara aparatura si serioase cunoastinte atāt in domeniu IT cat si al electronicii a acestor situatii poate cauza pagube catastrofale nu numai calculatorului dar si locuintei;
- daca la apasarea butonului pornire a unitatii centrale nu se intampla nimic. Nu incercati sa porniti fortat sursa de tensiune. Este posibil sa aveti un scurtcircuit intern iar sursa sa-l sesizeze si sa refuze pornirea. Altfel riscati sa compromiteti tot. Uneori calculatorul face restart for ever cand ajunge la POST (power on self test).